Johannesskolen er en privat grundskole og gymnasium. Vi bor på Frederiksberg i moderne og tidssvarende bygninger, hvor næsten 900 elever hver dag lever, leger og lærer — fra debutanterne i 0. klasse til dem der snart skal have taget mål til studenterhuen.

Vores elever kommer langvejs fra og fra skolens nabolag. Fælles for dem (og deres forældre!) er ønsket om et højt niveau i både undervisning og social trivsel — plus et spændende kultur- og fritidsliv med musik, teater og idræt. På Johannesskolen bevarer vi det bedste af det gamle samtidig med, at vi byder nye ideer og tendenser velkommen.

Her præsenterer vi Johannesskolens værdier og hverdag. Nødvendige og praktiske oplysninger ligger under Skolens ABC som en service til elever og forældre — både nuværende og alle andre, der gerne vil lære os nærmere at kende.

Velkommen til Johannesskolen!

Johannesskolen er en stor skole med liv og aktivitet fra 8 til 17. Det er også en skole, hvor de fysiske rammer er med til at underbygge trivsel, samvær og undervisning.

Følg med på en tur rundt på skolen sammen med Salma og Selma fra 6.b.

KANTINEN
Midt i skolen ligger kantinen. Det er her, du kan få din frokost eller sidde og lave lektier.

Der er aldrig stille i kantinen! Man kan mærke den hyggelige stemning, når man træder ind – der sidder nogen rundt om et gruppebord og laver lektier eller gruppearbejde, og der sidder nogen ved et andet bord og spiser frokost. Om eftermiddagen er der lektiecafe, hvor alle kan sidde og arbejde, og hvor der altid er frugt og en lærer, der kan hjælpe, hvis man har noget svært for.

Når det er frokosttid har kantinen altid en lang kø med folk, der venter på at få mad. Men det er fint nok at stå i kø, fordi der er altid god mad – lige fra dagens ret til sandwicher. Nu er der lige kommet et nyt system i kantinen, hvor man betaler med chip eller kort.

For at få lov til at stå i kø for at købe frokost eller kl. 10´er-mad, skal man gå mindst i 5. klasse.

SLØJD
Lige fra slibemaskiner til lim…. Det hele er der…. Sløjd ligger i kælderen og er et lokale fyldt med boremaskiner, slibemaskiner, pudsemaskoiner, høvlebænke, dekupørsav og meget andet. I sløjd kan man lave alt fra julegaver til knive.

Vi synes, at det bedste ved at have sløjd er, at man kan være kreativ på en helt anden måde, når man arbejdet i træ. Man har sløjd i 5. og i 6. klasse, og fra 6. klasse kan man vælge det som valgfag.

PUDERUMMET
Det er selvfølelig vigtigt, at der er plads til at hygge lidt efter skole, og det er derfor, at der ligger det, vi kalder for puderummet i SFO1.

Puderummet er et lille rum med ét vindue og en masse puder, madrasser og sækkepuder. På den ene side af væggen er der malet et slot, og på den anden væg er der et spejl.

Puderummet er kun for 0., 1. og 3. klasse. Esther fra 0.b fortæller: “Det, jeg bedst kan lide at lave, når jeg er i puderummet med mine venner, er nok at bygge huler og bag efter sidde at snakke”.

“For at komme ind i puderummet skal man spørge de voksne om lov, og så skriver de en op på en seddel, der hænger på døren” forklarer Sofia fra 0.b.

Vi synes, at puderummet var en stor og sjov del af at gå i SFO1 i 0. – 2. klasse.

SFO2
En ting, man helt klart skal nyde på vores skole er SFO2.

Her kan du male, spille, lege og en masse andre ting. Der bliver ofte arrangeret ture ud af huset – det kan for eksempel være til Tivoli, Zoo eller bowling. Vores favorit i SFO var december, hvor vi lavede bolsjer. Megalækre bolsjer endda.

I SFO´en får man eftermiddagsmad, og det er så rart med lidt i maven efter en lang skoledag. Man får rugbrødsmadder, frugt & grønt, pizza (som selvfølgelig er alle børnenes favorit) eller suppe. Ved særlige anledninger får man lækker kage.

SFO2 er for 3.,4. og 5. klasserne, og der er mange søde medarbejder, der hjælper med alt muligt. Vi havde en supergod tid i SFO, da vi var mindre.